Aralık 2010 Gezegen Seyri

Posted on Updated on

01 Aralık 2010 Merkür Oğlak burcuna geçiyor
03 Aralık 2010 Mars / Uranüs karesi
05 Aralık 2010 Yeniay Yay burcunda
06 Aralık 2010 Merkür/Pluto kavuşum
06 Aralık 2010 Uranüs düz hareketine dönüyor
07 Aralık 2010 Mars Oğlak burcuna geçiyor
10 Aralık 2010 Merkür Oğlak burcunda geri hareketine başlıyor
14 Aralık 2010 Merkür/Mars kavuşumu
16 Aralık 2010 Güneş/Jüpiter karesi
18 Aralık 2010 Merkür geri hareketinde Yay burcuna geçiyor
18 Aralık 2010 Güneş/Uranüs karesi
20 Aralık 2010 Güneş /Merkür kavuşumu
20 Aralık 2010 Merkür /Uranüs karesi
21 Aralık 2010 İkizler/Yay hattı Dolunay ve Ay tutulması
21 Aralık 2010 Güneş Oğlak burcuna geçiyor
22 Aralık 2010 Merkür/Jüpiter karesi
26 Aralık 2010 Güneş/Pluto kavuşumu
29 Aralık 2010 Mars/Saturn  karesi
30 Aralık 2010 Merkür Yay burcunda düz hareketine dönüyor

Aralık 2010

Durağan pozisyondaki Uranüs, yarın başlayacak Aralık ayının en önemli etkenlerinden biri olacak. Uranüs’ün hareketsizliği huzursuzluğun ve genel olarak beklenmedik olayların yaşanmasına sebep olabilir. Genellikle hızlı ve ani etkiye sahip bu gezegen durağan halde olunca, hayatımıza getireceği ani değişimlerinde kalıcı ve etkili olacağını söyleyebiliriz.

Toplumsal ve ekonomik konularda gerginliklerle birlikte, liderler açısından da zorlayıcı etkiler ortaya çıkacaktır.

Doğada da dengesizlikler yaşanabilir. İklimsel şartların beklenildiği gibi olmaması, doğal afetleri tetikleyici etkiye sahip olabilir bu dönemde.

Jüpiter ve Uranüs şu an  geçtiğimiz ilkbahar yaz döneminde de içinde bulundukları derecelerdeler tekrar. O dönemde yaşananlara bir göz atmamız, bu dönem gündeme nelerin gelebileceğini gösterecektir. İlkbahar yaz döneminde yarım kalan konular tamamlanmak üzere tekrar gün yüzüne çıkacaktır. Ayrıca yine geçtiğimiz ilkbahar ve yaz aylarında aldığınız kararların neticesinin ne olduğunu şimdi açıkca göreceğiz.

Uranüs’ün bu durma hali,  zorla yapılan değişimlerin göstergesi de olabilir.

Aralık süresince Uranüs ile Neptün gezegeninin 30 derecelik açı içinde hareket ediyor olmaları (ay sonuna doğru orb tamamen daralmış oluyor) doğal felaketlere sebep olabilir. Bu açı aynı zamanda Jüpiter’i de kendine dahil ediyor ve ay ortalarına doğru iyice kendini hissettirecek olan Mars ile Pluto’nun kavuşumu da tuz biber oluyor. Ülkemiz haritasında ise borç/alacak ve hukuksal konuların ön plana geleceğini düşünüyorum. Ayrıca anlaşma içinde olduğumuz ülkelerle de büyük sorunlar patlak verebilir bu aralar. Bireysel olarak ise, bastırdığımız, açığa çıkarmaktan çekindiğimiz duygular aniden açığa çıkabilir. Önemli iş değişikliklerinden kaçınmak bu dönem için yapılacak en doğru karar olacaktır.

10 Aralık- 30 Aralık döneminde Merkür geri hareketinde olacak. Ulaşım, iletişim, teknolojik aletlerle ilgili problemler ortaya çıkabilir. Aynı zamanda anlaşma, sözleşme gibi imza gerektiren konulardan kaçınmalısınız. Yarım kalan işlerinizi halletmek; öğrenciyseniz, anlamadığınız konuların üzerinden geçmek bu dönem yapılabilecek en güzel şey olacaktır. Eski arkadaşlarınızı da bulabilirsiniz. Emin olmadığınız sözleri sarf etmekten kaçının, çünkü söyledikleriniz sonra başınıza dert açabilir.
Her ne kadar Türkiye2den görülüyor olmasa da 21 Aralık saat 10.13’te tam Ay tutulması yaşayacağız.Tutulma tam olarak Türkiye’nin Ay’ı üzerinde gerçekleşecek. Faili meçhul vakaların tutulmayla birlikte tetiklenmesi söz konusu. Bunun dışında, doğrudan halkı ilgilendiren konularla ilgili radikal kararlar da kapıda olabilir. Kadınları ilgilendiren önemli kararlar da alınabilir.

Bu tutulma ülkemiz adına büyük bir iç kargaşanın habercisi olma özelliğini taşıyor. Beklenmedik olayların başlaması söz konusu.

Bu ay güzel bir şeyler yazmak isterdim, ancak gökyüzü buna izin vermedi ne yazık ki. Hayatın iniş çıkışlarla dolu olduğu malum. Her zor dönemin ardından, kolay bir dönem gelir. Tüm olası zorluklara rağmen, her şeyin gönlümüzce gerçekleşmesi dileği ile

Hoşça kalın

Yurda Hal

30.11.2010

Aralık 2010 Gezegen Seyri’ için 2 yanıt

    birgül güzel said:
    30/11/2010, 23:22

    Teşekkür ederim,açıklamalarınız biraz gerilim yaratmış olsada yaşanacak olumsuzlukların,gökyüzünün etkisiyle oluştuğunu bilmek bir nevi önlem almak gibi…

    nuray arsoy said:
    02/12/2010, 01:02

    çok teşekkürler Yurda Hal hanımefendi,,,,

Yorum bırakın